Top Comunitati

Informatii Utile In Strainatate

bullet

VIZELE RELIGIOASE

Viza religioasa (tip R) se acorda cetatenilor straini care intra in Statele Unite cu scopul singular de a lucra pentru organizatii religioase non-profit sau confesiuni de buna credinta, ca preoti sau in orice alta ocupatie cu vocatie religioasa. Organizatia religioasa in cauza trebuie sa activeze atat in Statele Unite cat si in tara de rezidenta a solicitantului, trebuie sa detina statutul de exceptata de la plata taxelor in Statele Unite ca organizatie de tip 501(C) si sa aiba suficiente fonduri pentru a sustine financiar solicitantul si orice dependenti ai acestuia pe toata perioada cat vor fi in SUA. Solicitantul trebuie sa fi fost un membru de buna credinta al aceleiasi organizatii religioase non-profit in tara sa de resedinta, pentru cel putin doi ani premergatori primei solicitari de viza. Solicitantii care au petrecut deja cinci ani in Statele Unite cu statut de tip R trebuie sa locuiasca fizic in afara SUA cel putin un an inainte de o noua solicitare pentru o viza tip R. Solicitantii de viza R nu au nevoie de o petitie depusa de angajator la Serviciul de Imigrari (USCIS). Ei pot solicita viza direct la Ambasada sau Sectia Consulara din tara de resedinta.
La interviul pentru viza, solicitantul de viza religioasa va prezenta urmatoarele:
* un formular DS-156 completat integral si semnat (inclusiv pentru minori);
* un formular DS-157 daca solicitantul este barbat cu varsta intre 16 si 45 ani;
* pentru cetatenii Romani, un pasaport valabil pe perioada sederii in SUA. Cetatenii unor alte tari trebuie sa prezinte un pasaport care sa fie valabil cel putin 6 luni dupa data la care acestia intentioneaza sa paraseasca teritoriul SUA.
(Atentie: daca in pasaport sunt incluse mai mult de o persoana, se va face o solicitare separata pentru fiecare persoana care doreste viza);
* chitantele (atat modelul completat de solicitant cat si varianta listata la imprimanta de catre functionarii bancii) ca dovada achitarii celor $131 pentru fiecare persoana (inclusiv minori);
* o fotografie tip pasaport; 
* scrisoare de invitatie in original de la organizatia religioasa din Statele Unite;
* contractul cu organizatia religioasa din care sa reiasa numele solicitantului, salariul lunar sau anual care i se va plati si o descriere detaliata a activitatilor si sarcinilor zilnice pe care le va avea de indeplinit;
* ultima declaratie federala de impunere (U.S. federal income tax return) a organizatiei religioase;
* scrisoare in original de la filiala din Romania a organizatiei religioase care sa ateste de cat timp solicitantul este membru activ al organizatiei si care sa descrie implicarea acestuia in activitatea organizatiei.
La interviu, solicitantul de viza R va dovedi de asemenea ca organizatia religioasa din Statele Unite are resursele necesare pentru a-i acorda un venit suficient pe timpul sederii in SUA. Desi nu este necesar sa dovedeasca existenta unui domiciliu in afara SUA pe care nu intentioneaza sa-l abandoneze, solicitantii trebuie insa sa demonstreze ca vor dispune de suficiente fonduri pentru intretinerea lor astfel incat sa nu recurga la munca platita, alta decat cea religioasa pentru care li se acorda viza. Ei pot fi solicitati sa prezinte documente financiare de la organizatia religioasa din Statele Unite (numarul de angajati si salariile platite, extrase de cont, etc.) sau documente referitoare la numarul de enoriasi.
Sotul/sotia si copiii minori necasatoriti ai solicitantului de viza R-1 pot solicita vize de dependent R-2 pentru a-l insoti sau urma pe acesta. Fiecare membru al familiei trebuie sa indeplineasca toate celelalte criterii de eligibilitate pentru viza, inclusiv dovada ca vor dispune de fonduri suficiente pentru a se intretine si ca vor parasi SUA atunci cand perioada aprobata de lucru a solicitantului principal ia sfarsit. Sotul/sotia si copiii detinatorului de viza R-1 nu au dreptul de munca pe toata perioada sederii in SUA. Minorii de varsta scolara cu statut R-2 pot studia in scoli publice, si in acest caz sunt obligati sa participe la cursuri.

Toate informatiile utile

Comentarii

Adauga comentariu

Cod vizual

Info utile pe categorii

  • Belgia
  • , Regiunea Flamanda

Sunt foarte fericita ca sunt cu...

  • Romania
  • , Constanta

Caut...O fată/femeie...Din...

  • Romania
  • , Bucuresti

Imi place sa calatoresc foarte mult...

  • Romania
  • , Arges

......................

  • Germania
  • , Berlin
  • Spania
  • , Castellon

membru in partidul social democrat...

  • Rusia
  • , Districtul Federal Central

sunt eu:d:d

  • Romania
  • , Satu-Mare

Brunet, ochi verzi, 164 cm, 75 kg,...

  • Romania
  • , Arges

satena, 164cm, slabuta si draguta (...

  • Cipru
  • Germania
  • , Hamburg

Buna ziua! Mie imi plac inclusiv...

  • Norvegia
  • , Hordaland
  • Romania
  • , Bucuresti

Sunt din Bucuresti - Romania si...

  • Grecia
  • , Peloponezia
  • Portugalia
  • , Lisboa

sint om care acum sint putin...

  • Romania
  • , Bucuresti

http://ajutati-opestefaniasatraiasca....

Evenimente

In strainatate